Pressmeddelande, 14 oktober 2013


Photowalk Göteborg:
"Från Tångudden till Klippans Kulturreservat"


Den 19 oktober 2013 klockan 14 bjuder vi in alla fotografer, amatörer som professionella, i Göteborg till en fotovandring med temat "Från Tångudden till Klippans Kulturreservat". Denna photowalk är vår andra månatliga återkommande temavandring med kameran i handen och skiljer sig på flera punkter från andra fotovandringar som erbjuds i Sverige.
 
Varje photowalk har ett nytt tema och visar ett Göteborg från nya sidor. Deltagarna upptäcker genom sin optiska lins staden på ett annorlunda sätt. Varje fotograf får möjlighet att visa sin stad på sitt eget personliga vis med detaljer som andra inte ser. Alla deltagare har möjlighet att publicera sina bästa bilder på vår blogg (photowalk-goteborg.blogspot.se) vår Facebooksida (facebook.com/photowalkgbg/) och även några bilder på Twitter genom #photowalkgbg.
 
Photowalken "Från Tångudden till Klippans Kulturreservat" går längs Göta älv och visar inte bara ett område som många Göteborgare aldrig har sett, utan denna fotovandring går tillbaka i tiden när dagens Göteborg inte fanns. Området från Tångudden till Klippan spelade, från Vikingatiden till Andra Världskriget, en viktig roll för Göteborg, även om man nästan inte ser några spår från den gamla tiden.
 
Hösten på Stora Billingen med alla sina färger och älvstranden är idealiskt för att upptäcka en nästan glömd del av Göteborg, som man bara hittar när man tar en cykeltur eller en promenad längs älven. Här finns inga spårvagnar eller bussar som kör. Ibland kan man tror att tiden har stått stilla de senaste 50 åren.
 
Som alltid, skall våra photowalks i Göteborg också skapa en gemenskap bland dem som deltar. Därför träffas vi på ett café eller liknande för att lära känna varandra efter promenaden, detta utöver den virtuella träffen på Facebook.
 
 
 
Kontakta gärna Herbert Kårlin på tel 031 3205728 eller 0767 849944
eller tryck på kontaktknappen upp till höger

 

Pressmeddelande, 18 september 2013


Photowalk Göteborg: "tre miljöer - samma stad"


Den 28 september 2013 klockan 14 bjuder vi in alla amatörfotografer och professionella fotografer i Göteborg till en fotovandring med temat ”tre miljöer - samma stad”. Denna photowalk är vår första månatligt återkommande temavandring med kamera i handen och skiljer sig på flera punkter från andra fotovandringar som erbjuds i Sverige.

Varje photowalk har ett nytt tema och visar Göteborg från nya sidor. Deltagarna upptäcker genom en optisk lins staden på ett annat sätt. Varje fotograf får möjlighet att visa sin stad på sitt eget personliga vis med detaljer som andra inte ser.
 
Men vi vill inte heller att deltagarna tar så många bilder som möjligt och bara lagrar dem på sin egen hårddisk. Vi vill att så många människor som möjligt skall upptäcka Göteborg på samma sätt som fotograferna ser staden. Därför publicerar vi de bästa bilderna på vår webbsida, blogg, Facebook och i olika album på Flickr. Ingen är tvungen att publicera sina bilder, men alla är välkomna att göra det.

Litet längre fram ser vi gärna att det blir en eller flera utställningar med bilder av Göteborgsfotografer som ett komplement till utställningarna på Hasselblad Center.

Å andra sidan vill vi använda Internet för att visa vår stad för alla som planerar att besöka Göteborg och hjälpa dem att hitta stadens hemligheter. Det finns inget bättre sätt att visa en stad än genom foton.

Våra photowalks i Göteborg skall också skapa en gemenskap bland dem som deltar. Därför ger vi alla deltagare möjligheten att lära känna varandra på ett café efter promenaden, utöver den virtuella träffen på Facebook.Kontakta gärna Herbert Kårlin på tel 031 3205728 eller 0767 849944
eller tryck på kontaktknappen upp till höger