Photowalk "Södra promenadslingan på Vrångö"

4 oktober 2014, klockan 12:15

Namnet Vrångö finns för första gången nämnd år 1254 i Kung Valdemars jordebok och är den sydligaste bebodda ön i Göteborgs södra skärgård. Hela ön, utom själva byn, är idag ett naturreservat. Längs den södra delen finns det en promenadslinga med en unik natur, den har några delar som går tillbaka till medeltiden.

Även om promenaden bara är tre kilometer lång, så tar en fotopromenad längs den södra delen av naturreservatet sin tid. Det finns fotomotiv både till höger och vänster, längs vattnet och ljuset i oktober är perfekt för motljusbilder. Hösten på Vrångö erbjuder alla färger som en fotograf kan önska sig.
 
När man har passerat ett röse ligger byn med sin lotsutkik och sin fiskehamn framför ögonen. Lotsutkiken är ett motiv som alla besökare på Vrångö vill fotografera, men en fotograf upptäcker också arkitekturen som endast finns på Vrångö och även andra motiv som de "vanliga” besökarna inte ser.
 
För att utforska Vrångö med en kamera i handen är oktober den sista säkraste månaden på året. Senare riskerar man en iskall vind från havet, då håller också de boende på ön sig inomhus, även om byn och hamnen ligger i ett skyddat område.
 
Fotovandringen ”Södra promenadslingan på Vrångö” börjar redan vid Saltholmens brygga. Ingen vill väl missa skärgårdsbåtens ankomst och sedan fota Göteborgs södra skärgård från båten. Vi har sedan 30 minuter för att uppleva vatten, fåglar och öar, och åter tusen motiv som man inte vill missa.
 
Fotovandringen ”Södra promenadslingan på Vrångö” äger rum den 4 oktober klockan 12:15. Vi möts på Saltholmens brygga (spårvagn linje 11 går ner till Saltholmen) och avslutar på ett kafé. Vilket kafé vi träffas på efter vandringens slut berättar vi under fotopromenaden.
 
För att kunna planera vår photowalk så bra som möjligt, ber vi alla intresserade att anmäla sig så tidigt som möjligt. Det går även att anmäla sig på Facebook.

Fotovandring september 2013: "Tre miljöer - samma stad"
Fotovandring oktober 2013: "Från Tångudden till Klippans kulturreservat
Fotovandring november 2013: "Längs Gustav II Adolfs Vallgrav"
Fotovandring december 2013: "Ljusstråket från Lilla Bommen till Liseberg"
Fotovandring januari 2014: "Från Eriksberg till Sannegårdshamnen"
Fotovandring februari 2014: "De fyra Långgatorna i Göteborg"
Fotovandring mars 2014: "På kulturstigen från Saltholmen till Långedrag"