Photowalk "tre miljöer - samma stad"

Photowalk "tre miljöer - samma stad" sträcker sig över en total längd på drygt två kilometer. Fotograferna konfronteras med Göteborgs arkitektur av de senaste 200 åren och upptäcker tre olika miljöer som skiljer sig betydande från varandra. Men alla tre berättar sin egen historia.

Medan områdens kulturhistoria är relativt lätt att förklara, är det fotografiska motivet i princip obegränsad, eftersom en fotograf hittar hundratals ämnen och varje gång man vänder om sig hittar man nya motiv som man hade missad.

Även om du kan gå den planerade vägen på mindre än en timme, behöver en grupp av fotografer troligtvis två till tre timmar och har förmodligen tagit över 200 bilder som visar de typiska kännetecken för dessa tre miljöer. Vissa motiv skall även överraska de som tar en av de gatorna varje dag, men utan en kamera i handen.

Vår önskan är naturligtvis att de bästa av dessa bilder skall presenteras i en utställning. Flera stadsdelar kan vara intresserade av idén att visa hur flera fotografer ser en gata, en torg eller en park. Men även om detta kan ta sin tid, så kan vi sätta ihop en virtuell utställning på Internet som inte bara kan ses i Göteborg, utan i hela världen.

Fotovandringen "tre miljöer - samma stad" börjar de 28 september klockan 14 vid bysten av Dan Andersson på Järntorget och slutar i ett café. I vilket kafé deltagarna träffas vid slutet av vandringen berättar vi under fotopromenaden.

För att kunna planera våra photowalk så bra som möjligt, ber vi alla intresserade att anmäla sig så tidigt som möjligt. Mer detaljerad information om vägen vi tar och bakgrundsinformation om historia och arkitektur av gatorna kan laddas ner på morgonen av fotovandringen på den här sidan.

Information om fotovandringen "Tre miljöer - samma stad".
Fotovandring oktober 2013: "Från Tångudden till Klippans kulturreservat
Fotovandring november 2013: "Längs Gustav II Adolfs Vallgrav"
Fotovandring december 2013: "Ljusstråket mellan Lilla Bommen och Liseberg"


Nästa photowalk: 19 oktober 2013
"Från Tångudden till Klippans Kulturreservat"